Preslatka papiga brani pospanu macu od svakog ko je pokuša dotaknuti

Radiosarajevo.ba
Preslatka papiga brani pospanu macu od svakog ko je pokuša dotaknuti

Da su mace svojeglave, to odavno znamo. One su bića koja imaju svoja pravila, žive u svom svijetu i zainteresirane su samo kada njima to odgovara.

Teško ćete macu natjerati na maženje ako ona sama nije inicijator. Rijetko koja životinja će ju očarati i uspjeti pridobiti za prijateljicu. Pogledali smo stotine videa u kojima se psi baš jako trude zadiviti i zabaviti mačke, a one, ledene kraljice, odbijaju ih uopće pogledati.

No uvijek postoje izuzeci i oni nas uvijek zadive i začude.

Ovo je jedna takva priča. Svi znaju da mačke i ptice ne slove za životinje koje bi se međusobno slagale, no u ovoj priči ne vrijedi to pravilo. Istina je da nemaju puno zajedničkih osobina. Ova mačka voli svoj dan provoditi spavajući i izležavajući se, dok papigica obožava skakutati na sve strane, a posebno na svoju najdražu macu.

No to ne znači da se ne vole igrati, maziti i razmjenjivati pusice. One se obožavaju i prave su prijateljice. Ovaj video to savršeno pokazuje. Dok njena prijateljica maca uživa u popodnevnom odmaranju, papiga je brani od napada svih onih koji je pokušaju dotaknuti.

To izgleda preslatko i sigurni smo da će vam uljepšati dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak