Pogledajte dirljivi trenutak kada je sin ugledao majku nakon mjesec dana

Radiosarajevo.ba
Pogledajte dirljivi trenutak kada je sin ugledao majku nakon mjesec dana

Pandemija koronavirusa dovela je do zatvaranja granica, kućne samoizolacije i društvenog distanciranja. U nekim slučajevima, pandemija je razdvojila i čitave porodice. Zbog toga je posebno dragocjen trenutak kada je prije nekoliko dana dječak u Kini konačno ugledao svoju majku, nakon 29 dana razdvojenosti.

Riječ je o zdravstvenoj radnici koja je 15 dana provela na odjelu za zaražene koronavirusom u jednoj bolnici boreći se da spasi svoje pacijente, a potom je još dvije sedmice boravila u samonametnutoj karanteni. Ona se 14. marta vratila kući, u grad Shijiazhuang u pokrajini Hebei, piše Unilad.

Čim je kročila iz autobusa, dijete joj je poletjelo u zagrljaj plačući. Dirljivi trenutak ponovnog susreta majke i sina možete pogledati u snimci koja slijedi.

U Kini je od decembra zabilježeno više od 80.000 slučajeva oboljelih od Covid-19. Ipak, posljednji podaci pokazuju da ima uspjeha u načinu na koji tamošnje vlasti i nadležni zdravstveni organi suzbijaju širenje zaraze.

Dr. Gauden Galea, predstavnik SZO-a u Kini, poručuje da i druge zemlje mogu puno toga naučiti iz kineskog primjera.

"Prirodan tok epidemije ne mora dostići razmjere koji će prouzrokovati preopterećenje zdravstva. Lekcija je, u ovom slučaju, obuzdavanje zaraze, a to je ono što bi i druge zemlje trebale usvojiti i primijeniti", kaže dr. Galea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak