'Najspektakularnija' nesreća ikada: Sudar dva kamiona izazvao vatromet koji je obišao svijet

0
Radiosarajevo.ba
'Najspektakularnija' nesreća ikada: Sudar dva kamiona izazvao vatromet koji je obišao svijet

Nesreća u kojoj su učestvovala dva vozila na trans-kanadskoj autocesti istočno od Vancouvera prošle sedmice ne bi bila vijest za naslovnice širom svijeta, da nije sve završila velikim vatrometom.

Ono što se dogodilo prilično je uobičajena saobraćajna situacija. U zaustavnoj traci autoceste bio je zaustavljen pickup kamion s prikolicom, kada je na njega naletio kamion s poluprikolicom.

Međutim, prikolica zaustavljenog kamiona bila je puna pirotehničkih sredstava, pa je sudar aktivirao eksplozivna punjenja u njima, pokrenuvši lančanu reakciju. Ono što je uslijedilo privuklo je pažnju cijelog obližnjeg područja – sat vremena dug "light show", neplanirani vatromet usred sasvim obične kanadske noći, nekoliko dana uoči Noći vještica.

Pogledajte reakciju Baby Lasagne nakon proglašenja pobjednika Eurosonga

Prolaznici su sve zabilježili svojim mobitelima, pa su snimke vrlo brzo osvanule i u kanadskim medijima. Oni izvještavaju da uprkos nesreći i njezinim vatrenim posljedicama, niko nije teže nastradao te da je samo jedan od vozača završio u bolnici s lakšim povredama.

Vatrogasci su morali pričekati da vatromet izgori, pa su potom pristupili raščišćavanju mjesta nesreće. Uzroci ovog neobičnog prometnog incidenta se istražuju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak