Kod Mostara požar većih razmjera: Vatrogasci i mještani u borbi protiv vatrene stihije

0
Radiosarajevo.ba
Kod Mostara požar većih razmjera: Vatrogasci i mještani u borbi protiv vatrene stihije

U Kozicama pored Mostara, na brdu blizu brze ceste Miljkovići-Polog, u srijedu, 10. jula, oko 11 sati izbio je ozbiljan brdski požar koji se proširio na teško dostupnom terenu.

Vatrena stihija je zbog nepovoljnih uvjeta terena i ekstremnih vremenskih prilika bila izazovna za vatrogasce koji su odmah intervenirali i pokušali staviti požar pod kontrolu.

Vatra je nastavila gorjeti do kasno u noć, predstavljajući neprestanu brigu za vatrogasce koji su bili angažirani na terenu. Srećom, u blizini požarišta nije bilo naseljenih područja ni stambenih objekata, što je olakšalo fokusiranje napora na suzbijanju požara, prenosi Hercegovina.info.

Savez kolumnista | Dizdarević: Atentat na Trumpa - tragedija i farsa Amerike i svijeta

Požar je zahvatio travu i nisko raslinje, a lokalne vatrogasne službe su odmah reagirale i angažirale sve raspoložive snage kako bi ga stavile pod kontrolu.

Na mjestu događaja bila su tri vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca, koji su se zajedno s mještanima borili protiv vatrene stihije. Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak