Bizaran video pripremanja stolice za Kim Jong Una: Mnogi se pitaju šta to rade njegovi čuvari

0
Radiosarajevo.ba
Bizaran video pripremanja stolice za Kim Jong Una: Mnogi se pitaju šta to rade njegovi čuvari

Osiguranje Kim Jong Una detaljno je pregledalo njegovu stolicu i očistilo ju je dezinfekcijskim sredstvom prije nego što je mogao sjesti na samit s Vladimirom Putinom.

Video objavljen danas, 14. septembra, prikazao je sjevernokorejskog člana osiguranja u bijelim rukavicama kako pažljivo čisti Kimovu crnu stolicu i prska po njoj nepoznatu supstancu.

Sjevernokoranac je prskao i brisao sjedište, ivice, naslon, pa čak i područje oko stolice dok je član osiguranja ruskog predsjednika Vladimira Putina sve to posmatrao s blagim čuđenjem. Drugi sjevernokorejski čuvar potom je dao neku vrstu naredbe čuvaru koji je provodio dezinfekciju. Šta mu je tačno rekao, nejasno je.

Princ William progovorio o zdravstvenom stanju Kate Middleton

Kako piše Independent, sigurnosni tim Kim Jong Una od 100 članova nije bio zadovoljan prvom stolicom koja im je ponuđena i zatražio je drugu.

"Tada je sjevernokorejski član osiguranja brisao Kim Jong Unovu stolicu nekoliko minuta bez prestanka, noseći bijele rukavice: sudeći prema mirisu, dezinfikovao ju je”, navodi Kommersant, jedan od vodećih ruskih listova.

Kim Jong-un stigao u Rusiju: Slijede dogovori koji bi mogli destabilizovati svijet

Drugi su nagađali da je sigurnosni tim također izvršio temeljan pregled kako bi osigurao da stolica može izdržati težinu sjevernokorejskog lidera i da je jedan čuvar koristio detektor metala kako bi provjerio ima li zamki i opasnih uređaja na stolici.

Podsjetimo, Putin i Kim razgovarali su o vojnim pitanjima, ratu na Ukrajini i mogućoj ruskoj pomoći programu sjevernokorejskih satelita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak