Emotivni ispraćaj učiteljice u penziju: 'Hvala što ste bili dio naših života i uzor mlađim kolegama'

2
Radiosarajevo.ba
Emotivni ispraćaj učiteljice u penziju: 'Hvala što ste bili dio naših života i uzor mlađim kolegama'

Posljednje školsko zvono 'odzvonilo' je za učiteljicu Aidu Reštarović u Osnovnoj školi 'Mejdan' Tuzla koja je nakon dugogodišnjeg rada ispraćena u penziju.

To nije bio običan dan za učiteljicu, nastavno osoblje, niti za učenike ove škole. Zajedničkim snagama potrudili su se da uljepšaju dan koji će pamtiti još dugo vremena.

Učenici i nastavnici u školskom holu upriličili su ispraćaj učiteljice, a sve su zabilježili i objavili na Facebook stranici škole. Osim poklona i cvijeća, pala je i poneka suza.

Stolački cener ruši sve rekorde

"Poštovana učiteljice,
Želimo Vam se zahvaliti u ime svih generacija đaka koje ste izveli!
Zahvaljujemo se na svim lijepim trenucima saradnje!

Zahvaljujemo Vam se što ste uložili sve svoje sposobnosti i godine života da iznjedrite veoma uspješne mlade ljude koji su danas ostvareni u mnogim oblastima!
Svima je poznato da su učitelji tvorci svih budućih zanimanja, začetnici koji stvaraju sve ostale profesije. Teško je zamisliti koliko daleko doseže njihov utjecaj i koliko su mladih ljudi usmjerili ka onome što ih danas ispunjava kao odrasle.

Posebna nam je čast što ste bili dio naših života, pozitivan uzor mlađim kolegama, a cijeli kolektiv, sadašnji i bivši učenici OŠ 'Mejdan', žele Vam dug, zdrav, miran i sretan život u penziji!", navodi se u objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak