Da li bi burek platili ovoliko? Inflenserica probala "najskuplji" u regionu i razočarala se

2
Radiosarajevo.ba
Da li bi burek platili ovoliko? Inflenserica probala "najskuplji" u regionu i razočarala se

Influenserica Lada Kušec Deči, na društvenim mrežama poznatija kao "S.Lada.K", u Dubrovniku je probala burek, a za tri komada platila je nevjerovatnu cijenu.

Dubrovnik je već odavno na listi jednih od najskupljih gradova hrvatskog primorja, a cijene šokiraju i one "dubljeg džepa". Lada Kušec Deči je odlučila da isproba burek za koji tvrdi da je "najskuplji na svijetu", a cijene variraju od 5 do 8 eura po komadu. Cijena od pet do osam eura je otprilike 10 do 12 KM po komadu, kako piše Jutarnji.hr.

"Vodim vas na najskuplji burek na svijetu, vjerovatno. U Dubrovniku sam platila 20 eura za tri mala štapića bureka. Iako sam očekivala turističku prevaru, burek od telećeg mesa bio je izuzetno ukusan. Burek od sira i špinata nije bio dovoljno posoljen", rekla je u videu na TikToku, koji je postao popularan.

Nove informacije o udesu kod Sarajeva u kojem je stradao motociklista

Pekara Holy burek što u prevodu znači "sveti burek" postala je popularna zbog bureka koji prodaje, ali i cijene, te se i prije dešavalo da se turisti "žale" na cijenu i govore da je burek u Bosni i Hercegovini jeftiniji, ali i bolji. 

"Radi se o mjestu koje je po meni predobro napravljeno jer brendirati ovako dobro i prodavati ovako skupo običan proizvod poput bureka je stvarno genijalna ideja iz poduzetničke perspektive", izjavila je hvaleći marketing ove pekare, dodajući da "ne bi ponovno platila ovu cijenu bureka jer ga kod kuće može kupiti za dva eura". 

Netflixova zvijezda došla na Balkan i odlučila probati burek

Bosanskohercegovački pratitelji su se našalili na videu dodajući da je "burek samo sa mesom" i da bi se "bolje najela da je potrošila te pare na gorivo za Bosnu." 

@s.lada.k

Idem u dubai na burek

♬ Dubai - Tea Tairovic

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak