Bravo, hrabri ljudi: Mještani Jajca spasili medvjedicu koja se zapetljala u žicu

1
Radiosarajevo.ba
Bravo, hrabri ljudi: Mještani Jajca spasili medvjedicu koja se zapetljala u žicu

Jučer, 4. jula 2023, u selu Kruščica kod Jajca spašena je mlada medvjedica koja se nesretnim slučajem zapetljala u žicu.

"Pomogli smo da se oslobodi, dali vodu i obavijestili nadležne koji su izašli na mjesto događaja i koji će dalje učiniti potrebno kako bi bila zbrinuta", navode mještani.

Nadamo se da će biti dobro, poručili su mještani jajačkog naselja Kruščice, piše Jajce online.

Sarajevo golovima Čatakovića došlo do preokreta protiv Zvijezde 09

U ovoj izvanrednoj intervenciji sudjelovali su i članovi Gorske službe spašavanja (GSS) Jajce, koji su se pridružili lovcima i udruženju za zaštitu divljih životinja pod nazivom "Wildlife" u spašavanju povrijeđenog medvjeda. Također, na licu mjesta su se pojavili i stručnjaci iz Veterinarske stanice Jajce kako bi pružili potrebnu pomoć i zdravstvenu njegu mečetu.

Ova iznimna saradnja lokalnih mještana, GSS-a Jajce, lovnih ekipa te veterinarskih stručnjaka svjedoči o velikoj brizi za divlje životinje i njihovu dobrobit. Njihova odlučnost i zajednički trud pokazali su kako se ljudi mogu ujediniti kako bi pružili pomoć i zaštitili prirodni svijet koji nas okružuje. Svi se nadamo da će mlada ženka medvjeda uspješno oporaviti, ostavljajući iza sebe jedinstvenu priču hrabrosti i ljubavi prema divljim životinjama.

Pogledajte video spašavanja kojeg je objavila stranica Jajce Online:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak