Golotinja i atmosfera s druge planete: Završen je najluđi festival na svijetu

Radiosarajevo.ba

Vjerovatno ne postoji nijedan festival na svijetu koji je na listi želja kao što je Burning Man.

Za ovaj fenomenalni događaj sigurno ste čuli u nekom filmu ili seriji, ali ste vrlo vjerovatno zaključili da se radi o nekom muzičkom festivalu za hipije.

Loading...

Burning Man je, u stvari, nešto sasvim drugačije.

Loading...

Festival se u Nevadi, tačnije u pustinji Black Rock, održao od 25. augusta do 2. septembra, te je bio jednako fantastičan kao svake godine.

Loading...

Za početak, Burning Man nije muzički festival – potiču vas da vi budete izvođači, da sami napravite svoj stejdž i prezentirate svoju umjetnost drugima, pa kakva god ona bila.

Loading...

Burning Man je ''privremeni grad'', događaj koji slavi podržava solidarnost, umjetnost i osjećaj zajednice uz visok nivo ekološke svijesti.

Loading...

Festival nema službeni popis izvođača ili uopće najavljene izvođače, a organizatori ga opisuju kao "skup višestrukih događanja".

Loading...

Uz brojne umjetnike koji na ovaj festival stižu iz svih dijelova svijeta, ovdje se često mogu zateći i najveći bogataši i poduzetnici iz Silicijske doline, a prizori s festivala izgledaju čarobno...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak