Prošetajte s nama ulicama Sarajeva: Građani i turisti uživaju u šetnji

1
Radiosarajevo.ba

U Bosni i Hercegovini je u utorak, 6. august, nakon visokih temperatura stiglo je do blagog zahlađenja.

Vrućine nisu tako učestale kao ranije, ali još uvijek nema padavina te je vrijeme suho.

Ipak, zahlađenje je donijelo idealnu temperaturu u kojoj su odlučili uživati građani Sarajeva.

"Dođeš mator, odeš mlad": Pogledajte kako je Narodna banka Srbije fotošopirala guvernerku

Ulice u centru grada su ispunjene brojnim turistima, porodicama i omladinom koja želi iskoristiti ovo predivno vrijeme.

Osim šetnje, pojedini uživaju u fizičkim aktivnostima, kao i vožnji bicikla.

U srijedu (7. augusta) u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Slabih lokalnih pljuskova u poslijepodnevnim satima može biti na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U četvrtak (8. augusta) u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina se očekuju u planinskim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U petak (9. augusta) u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 38°C.

U subotu (10. augusta) u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom izmeđ

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak