Na Boračkom jezeru otvorena 3. Smotra Saveza izviđača Federacije BiH

0
Radiosarajevo.ba

U prisustvu mnogobrojnih zvanica iz javnog i društvenog života Federacije BiH, Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo, te predstavnika Saveza izviđača Hrvatske, Europskog izviđačkog komiteta, Splitskog skautskog zbora i Saveza izviđača RS-a, službeno je otvorena Treća smotra Saveza izviđača Federacije BiH.

Smotru je službeno otvorio gradonačelnik grada Konjica Osman Ćatić.

U predivnom okruženju Boračkog jezera, okupili su se izviđači i planinke iz sedam zemalja: Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Rumunije, te zemlje domaćina - Bosne i Hercegovine.

Za sve građane i posjetitelje Sarajeva besplatan javni prevoz tokom SFF-a

Učesnici smotre smješteni su u 5 kampova čiji su domaćini izviđački odredi „Neretva“ Konjic, „Stari grad“ Mostar, „Neretva“ Mostar, „Radobolja“ Mostar, te Savez izviđača Grada Zenica.

Ovogodišnja smotra predstavlja najveće osmodnevno okupljanje za adolescente i mlade na području BiH u prirodi u posljednjih 20 godina, te se poklapa sa dva značajna jubileja:

Foto: Privatni album: Smotra izviđača na Boračkom jezeru

-  25 godina od prijema izviđača Bosne i Hercegovine u Svjetsku organizaciju izviđačkog pokreta (WOSM)

 - 65 godina od Smotre Saveza izviđača Bosne i Hercegovine na Boračkom jezeru.

Foto: Privatni album: Smotra izviđača na Boračkom jezeru

Uz bogat programski sadržaj, učesnici smotre će imati priliku pokazati izviđačka znanja i vještine, upoznati različitosti, učiti jedni od drugih i jedni o drugima, te stvarati nova i jačati stara prijateljstva.

Boračko jezero već desetljećima za brojne izviđače iz naše zemlje predstavlja oazu drugarstva, ljubavi, zabave i avanture.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak