Meksikancu žena nije dala da ide na Mundijal, ali prijatelji su se dosjetili načina

Radiosarajevo.ba
Sedam prijatelja kupilo je autobus da bi u njemu putovali na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali kada su privatni problemi jednog od njih spriječili da krene u avanturu, ostali su odlučili da će Javier na jedan ili drugi način ići sa njima.

Planirajući to još od Mundijala u Brazilu prije četiri godine, grupa prijatelja kupila je stari školski autobus iz Durango Cityja, sredili ga, ofarbali u boje meksičke zastave i brodom prebacili u Portugu.

Međutim, kada su planove privodili kraju u aprilu, jedan od njih, Javi, odustao je od puta i o tome cijelo društvo obavijestio na Facebooku.

"Javier nam je rekao: 'Supruga mi ne da da idem'. Nije mogao da nam se pridruži, ali smo mi odlučili da ga povedemo i bez njene dozvole. Istina je da se Javi sjajno provodi“, napisali su na grupnom profilu na Facebooku.

I tako, od amsterdamskih barova do berlinskih klubova, grupa sa sobom svuda nosi kartonskog Javija u pravoj veličini, kojem su na prednjoj strani ispisali izgovor sa Facebooka.

Kartonski Javi je tako popio bezbroj krigli piva, puštao muziku, radio kao šanker, vozio bus, pa i zaspao na ulici.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak