Turističke i avanturističke vožnje: Koliko su opasni quadovi na bh. cestama?

4
I. B.

Nesreće u BiH, regiji i svijetu

Podsjetimo, nedavno je u BiH poginula (24) djevojka, a njen momak (23) zadobio je povrede kada su pali sa quada u šumi Miljkovača u Buletićima kod Teslića

Iz MUP-a Livanjskog kantona, nedavno su upoznali javnost da je pedesetogodišnja žena iz Tomislavgrada upravljajući četvorociklom (quadom), marke Yamaha 350, švicarskih registarskih oznaka, izgubila kontrolu nad vozilom te je sletjela s makadamske ceste, pri čemu je smrtno stradala.

Javnost u Hrvatskoj nedavno je uznemirila nezgoda na planini Dinari. Kako su pisali lokalni mediji, tom prilikom je u prevrtanju quada teško bilo povrijeđeno dijete. Četverotočkašem je upravljao strani državljanin, a dijete je bilo suvozač.

Slična priča dolazi i iz Srbije. U mjestu Rajkovići u blizini Bečeja, muškarac (34) vozeći quad udario je dvogodišnjaka u koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Nesreća iz Portugala u kojoj je poginuo Emilio Ballack, 18-godišnji sin bivšeg njemačkog reprezentativca Mihaela Ballacka takođeje privukla pažnju medija u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak