BiH zavijena u crno: Ovo je djevojka koja je izgubila život padom s quada

0
Radiosarajevo.ba
BiH zavijena u crno: Ovo je djevojka koja je izgubila život padom s quada
Facebook / Nikolina Mektić

Bosna i Hercegovina i Grad Teslić opet su zavijeni u crno. Nikolina Mektić stradala je prilikom pada sa quada (četverocikl) u šumi u blizini Buletića.

O ovom nesretnom slučaju je naš portal danas pisao, a obavljenim uviđajem utvrđeno je da je na šumskom putu došlo do slijetanja quada u usjek korita rijeke Miljkovača usljed čega je došlo do prevrtanja vozila te pada sa vozila vozača i putnika.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, djevojka je u Tesliću bila na godišnjem odmoru s porodicom, a živjela je u Italiji.

Navodno, stradala djevojka na četvorociklu je bila sa svojim momkom Lukom Klječaninom, koji je bio vozač i zadobio je tjelesne povrede.

Nakon tragedije oglasila se i Policijska uprava Doboj, a njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Prilikom pada sa četverocikla jedno lice smrtno stradalo, drugo zadobilo tjelesne povrede. Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 7. augusta, izvršili su uviđaj lica mjesta u šumi zvanoj Miljkovača u blizini naseljenog mjesta Buletić, područje opštine Teslić, gdje je usljed pada sa četverocikla marke Outlander, putnik lice inicijala N.M. sa područja opštine Teslić smrtno stradalo dok je vozač lice inicijala L. K. sa područja opštine Teslić zadobilo tjelesne povrede.

Nesreća kod Teslića - undefined

Foto: Nezavisne.com: Nesreća kod Teslića

Policijskoj stanici Teslić, 7. augusta, oko 16 sati, iz Doma zdravlja Teslić prijavljeno je da je u navedenu ustanovu dovezeno žensko lice koje ne daje znakove života.

Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Teslić koji su utvrdili da je smrtno stradalo lice inicijala N.M. sa područja opštine Teslić koje se istog dana vozilo na četverociklu iz pravca naseljenog mjesta Buletić prema šumi zvanoj Miljkovača, a kojim je upraljalo lice inicijala L.K. sa područja opštine Teslić.

Izvršenim uviđajem utvrđeno je da je na šumskom putu došlo do slijetanja navedenog vozila u usjek korita rijeke Miljkovača usljed čega je došlo do prevrtanja vozila te pada sa vozila vozača i putnika. Usljed zadobijenih povreda lice inicijala N.M. je preminulo na putu od lica mjesta do Doma zdravlja Teslić dok je lice inicijala L.K. zadobilo tjelesne povrede i istom je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Teslić a potom u dobojskoj bolnici.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da navedeni događaj ima obilježje krivičnog djela „Izazivanje opšte opasnosti“, navodi se u saopćenju.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba porodici i rodbini izražava iskreno saučešće. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije