Skate, no hate: Takmičenje u skejtbordingu, u nedjelju na Ilidži

Radiosarajevo.ba

Povodom Međunarodnog dana skateborda "Go Skate Day" koji se organizira na prvi dan ljeta, u nedjelju 20. juna na Ilidži će se održati takmičenje u skejtbordingu - Skate, no Hate

Ovaj događaj otvorenog tipa organiziraju mladi okupljeni oko inicijative "Ilidža za skate park" u suradnji sa Udruženjem “April”. Kako su saopćili organizatori, događaj počinje u 12,00, a održat će se na lokaciji u neposrednoj blizini OBI centra.

“Kroz ovu i buduće aktivnosti nastojimo skrenuti pažnju na potrebe mladih u Kantonu Sarajevo. Smatramo da mladi ljudi u BiH zaslužuju više otvorenih, javnih prostora u kojima bi imali priliku produktivno koristiti svoje vrijeme, komunicirati svoje ideje, razvijati inicijative i projekte od šireg društvenog i kulturnog značaja”, poručuju organizatori. 

Naglašavaju da će se takmičenje odvijati u dvije kategorije, do 15 i preko 15 godina uz kotizaciju od 5 KM po učesniku. Prijave će biti moguće izvršiti na licu mjesta u periodu od 12,00 do 13,00 sati. Takmičarski dio počinje u 14,00 sati, a u obje kategorije osigurana je nagrada za prvo mjesto. 

Osim takmičenja, događaj podrazumijeva druženje i dobru muziku, a obilježit će ga i grafiterske ekipe koje će oslikati i uljepšati lokaciju.

Ovaj događaj je organizovan uz podršku domaćih brendova i kompanija Revolt Clothing, Yerba Mala, PI Brewery, Print Mania, Bassčinica, Sarajevska pivara i Spanish market.

Organizatori pozivaju sve osobe koji se bave skejtanjem da im se pridruže u nedjelju na Ilidži. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak