"Sve je ovdje, nažalost, isto, samo mog sina nema": Odata počast Denisu Mrnjavcu

O. K.

Članovi porodice, prijatelji i školske kolege prisjetili su se danas tragično preminulog Denisa Mrnjavca, koji je ubijen prije 12 godina u sarajevskom tramvaju. 

I ove godine, Denisu je odata počast kraj tramvajske stanice, na mjestu gdje su ga ubili njegovi vršnjaci, njih trojica.

"Ni nakon 12 godina bol ne prestaje", kazala je na početku Denisova majka, Ana Mrnjavac.

"Ovdje smo tu da se prisjetimo mog sina, malog građanina ovog grada. Strašno je to što se desilo. Jedino što mogu reći jeste da se ništa nije u 12 godina promijenilo. Očekivala sam, nadal se da će moj Denis biti jedina žrtva, ali to nije tako."

Poručila je kako je tužna, neutješna, što je ovdašnja, naša stvarnost tako surova, a pomak se ne vidi.

"Želim da sva djeca dosanjaju svoje snove, a za mene je svijet stao tog trenutka", kazala je potresena majka.

"Vrijeme ne liječi rane, čovjek se nauči s time živjeti. Ne mogu opisati kako je Denisovoj porodici. Mi smo bili prijatelji u srednjoj školi. On je trebao biti porodični čovjek kao ni svi mi, ali je neko to naprasno prekinuo. Mislim da se nista nije suštinski promijenilo", rekao je danas Erol Hrenovica

A, tada, tog 6. februara 2008, 16-godišnjeg dječaka, na brutalan i bezobziran način u tramvaju su kod Tehničke škole ubili Nermin Sikirić, Ademir Lelović i Berin Talić.

Ademir Lelović je dobio 15 godina, a Berin Talić četiri godine zatvora, dok je Armina Milić, majka Ademira Lelovića, oslobođena optužbi za pomaganje počiniteljima nakon ubistva. Lelović je osuđenom Nerminu Sikiriću dodao nož kojim je Denis Mrnjavac uboden, a prethodno je metalnim bokserom Denisu nanio teške tjelesne povrede u predjelu glave i vrata.

Vrhovni sud Federacije BiH je potvrdio presudu Kantonalnog suda prema kojoj je Lelović osuđen na 15 godina zatvora, dok je Taliću kazna povećana sa 4 na 10 godina. Armina Milić oslobođena je optužbi. Sikirić je već na slobodi. Talić je ili već izašao ili će izaći ubrzo.

Denisa nema... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak