Sarajevski polumaraton ispunio očekivanja: Više od 1.500 trkača na ulicama glavnog grada BiH

22
A. S.

S početkom u 9 sati u nedjelju, 22. septembra, startao je dugo očekivani NGO Marathon Sarajevo 2024. koji je okupio više od 1.500 učesnika.

Učešće su uzeli takmičari svih kategorija i uzrasta iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, ali i čitavog svijeta.

Utrke NLB Sarajevo polumarataon i G-Drive 5K startale su prve, koje su izazvale veliku pažnju i posjetitelja, a u 9.15 sati startala je i Intersport Fun Run utrka.

Dragan Bursać: Džaba kazna za veličanje zločinca Mladića ako vam djeca i dalje uče da je bio heroj!

Kamera fotoreportera Romana Kuduzovića tokom utrka zabilježila je zanimljive kadrove, a svi takmičari su imali priliku da za vrijeme trčanja probaju poznati brend zdrave i organske hrane Biona.

Brend Biona prati trčanje i sarajevske polumaratone od 2017. godine.

"Kroz naš rad i proizvode želimo inspirisati sve zainteresirane da grade zdrave navike, što kroz zdravu ishranu što kroz zdrave aktivnosti. Želimo približiti zdrave navike i pokazati da je zdrava hrana i kretanje dostupno svima", kazao nam je direktor Bione Vladimir Grabovac, a vrijedne djevojke su se maksimalno trudile da dodavanjem osvježenja i dijeljnjem zdravih proizvoda ovog brenda pomognu učesnicima svim polumaratona.

Foto: Romano Kuduzović: Biona prati trčanje i sarajevske polumaratone od 2017 godine

Nakon što su podijeljene medalje i nagrade, u 12.30 sati završen je ovogodišnji spektakl u glavnom gradu BiH - Sarajevo Run Fest, koji je ispunio sva očekivanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak