Prva verzija romana 'Na Drini ćuprija' nije izgubljena

Radiosarajevo.ba
Prva verzija romana 'Na Drini ćuprija' nije izgubljena


Tragom informacije i teksta objavljenog na srbijanskom portalu Blic.rs da je prva verzija romana 'Na Drini ćuprija' Ive Andrića koja se nalazi u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Sarajevo, nestala, redakcija portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je ovaj Muzej, gdje nam je rečeno kako ta informacija nije tačna.

''Da, istina je da se Muzej nalazi u teškoj situaciji i stanju opšteg haosa, kao i da su uslovi takvi da su eksponati ugroženi, ali je informacija o nestanku najvrednijeg eksponata koji muzej čuva apsolutno netačna'', kazala je za Radiosarajevo.ba viša kustosica Tamara Sarajlić-Slavnić, istakavši kako joj nije jasno kako je ova pogrešna informacija dospjela u medije.

Podsjećamo, kao jedna od sedam institucija kulture od državnog značaja koje se već godinama bore za rješavanje pravnog statusa, a time i redovnog finansiranja, Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH prošlu je godinu uspio "preživjeti" na rubu da zatvori vrata za posjetioce.

Muzej je stalno u fazi pred zatvaranjem, te samo zahvaljujući entuzijazmu uposlenika, to još uvijek nije učinjeno.

Vezano:

Kraj Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak