Film ukrajinskih i ruskih novinara snimljen u BiH: Molitva za mir iz Sarajeva

2
Radiosarajevo.ba

Nagrađivani američki novinar, fotograf i sineast Brent Renaud ubijen je, a drugi je novinar ranjen hicima u nedjelju u Irpinu sjeverozapadno od Kijeva.

Ukrajina je tako postala još jedno svjetsko žarište gdje život gube novinari koji iz profesionalnih, ali i humanističkih i općeljudskih razloga dolaze kako bi izvještavali o bezumnosti rata, stradanja, ugnjetavanja ljudi, razaranja domova, bolnica, škola…

Dok iz Ukrajine stižu izvještaji o stradanju novinara mi se prisjećamo bezvremenih poruka ukrajinskih i ruskih novinara iz Beča, ali i Sarajeva koje su u organizaciji OSCE-a pohodili 2014., odnosno 2016. godine.

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

Naime, počevši od 2014. predstavnici Nezavisnog sindikata medija Ukrajine, Nacionalnog sindikata novinara Ukrajine i Ruskog sindikata novinara sastali su se u više navrata u Beču kako bi razgovarali o načinima poboljšanja profesionalnih standarda i sigurnosti novinara u kontekstu krize u Ukrajini i oko nje.
Njihova poruka danas je iznimno važna:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak