Dua Lipa o filmu "Quo Vadis, Aida?": Ovo je nešto što morate pogledati

11
Radiosarajevo.ba
Dua Lipa o filmu "Quo Vadis, Aida?": Ovo je nešto što morate pogledati

Film "Quo Vadis Aida" bosanskohercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić osvaja nagrade na festivalima širom svijeta, kandidat je za Oskara.

Novo ostvaranje bh. rediteljice nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Film govori o genocidu u Srebrenici.

Svjetski poznata pjevačica Dua Lipa na svom Instagram profilu podijelila je svoje iskustvo o ovom filmu.

"Duboko emotivna priča koja se osvrće na genocid u Srebrenici. Snažna priča dirnula me je do suza i natjerala da se vratim u toliko mnogo priča koje sam slušala dok sam odrastala.

Film koji morate obavezno pogledati i bosanski kandidat za Oskara i Zlatni globus", napisala je Lipa.

Foto: Prtscr / Instagram: Dua Lipa

Radnja filma “Quo Vadis, Aida?” događa se u Bosni u julu 1995. Aida je prevoditeljica za Ujedinjene nacije u malom gradu Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, njena porodica je među hiljadama građana koji zaštitu traže u bazi UN-a. Kao osoba upućena u pregovore, Aida ima pristup ključnim informacijama koje prevodi. Šta će biti sa njenom porodicom i drugima – spas ili smrt? Koji bi korak trebala poduzeti?

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak