Predstavljeni projekti EMIS Print i EMIS Web

Radiosarajevo.ba
Predstavljeni projekti EMIS Print i EMIS Web


Riječ je o softweru koji će u potpunosti automatizirati izdavanje svjedočanstava i uvjerenja učenicima osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo. Finansijer Projekta je Ministarstvo obrazovanja i nauke KS-a.

"Projekt je vrijedan oko 60.000 KM, uključujući postavljanje softwera u svim školama kao i edukaciju osoblja", istakao je direktor UTIC-a koji je i implementator Projekta Senad Burak.

Sistem je u rad zvanično pustio ministar obrazovanja i nauke KS-a Safet Kešo koji je istakao da je sistem EMIS već odavno postavljen u školama te je zahvaljujući njemu kreirana baza s oko pet miliona podataka o uspjehu učenika.

"Ovo je naredni korak koji će omogućiti elektronsko printanje svjedočanstava i uvjerenja, a što će pojednostaviti i uniformirati taj proces", kazao je Kešo.

fena

Dodao je da će dio sredstava biti odvojen i za nabavku printera koji na kojima će se izrađivati svjedočanstva na A3 formatu.

Na svečanosti je predstavljen i program EMIS Web koji će nastavnicima, ali i roditeljima, omogućiti internet pristup završnim ocjenama svoje djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak