Udruženje Pomozi.ba doniralo teretno vozilo u vrijednosti od 26.500 KM humanitarnoj organizaciji

1
Radiosarajevo.ba

Pomozi.ba organizacija donirala je teretno vozilo u vrijednosti od 26.500 KM Udruženju Dobro.ba kako bi ovo udruženje nastavilo realizovati humanitarne aktivnosti širom BiH.

Krajnju korist će imati svakako povratnici, stare i iznemogle osobe, samohrane majke, porodice bez stalnih primanja, djeca bez roditelja, osobe sa invaliditetom...

Udruženje Dobro.ba je neprofitna organizacija koja svojim djelovanjem pomaže socijalno ugroženim korisnicima na području cijele BiH, ali i šire. Od svog osnivanja 2017. godine do danas, Udruženje Dobro.ba pomoglo je više od 100.000 osoba kroz različite projekte, humanitarne akcije, te Stipendija fond.

Prelijepa Sarajka oduševila Hollywood, a sada i SFF: 'Leonardo Di Caprio mi je promijenio život'

"Medutim, kako bismo realizovali naprijed navedene aktivnosti, potrebna nam je podrška dobrih i društveno odgovornih ljudi koji sa nama dijele misiju činjenja dobra. S obzirom na to da je Pomozi.ba već dokazani prijatelj i partner našeg udruženja na mnogim projektima koje radimo, koristimo ovu priliku da se srdačno zahvalimo na dosadašnjoj pomoći, a posebno na nedavnoj donaciji teretnog vozila za potrebe naših terenskih aktivnosti.

Ova donacija je od ključnog značaja za naš operativni rad jer se većina našeg posla odvija na terenu, a to podrazumijeva teritorij cijele BiH, te nam je neophodno da imamo pouzdano i prikladno teretno vozilo. Ovo je naročito važno u periodima kada imamo pojačane terenske aktivnosti kao što su dodjela ogrijeva, Ramazan, obilježavanje važnih datuma za BiH, period provedbe projekata i sl. Zahvaljujemo se još jednom i radujemo se budućim saradnjama sa zajedničkom misijom pomaganja i činjenja dobra“ kazao je Sanin Ramezić, predsjednik Udruženja Dobro.ba.

Foto: Pomozi.ba: Donacija teretnog vozila

Iz Pomozi.ba dodaju da oni kao organizacija koja od osnivanja kontinuirano raste i razvija se, te organizacija koja je prošla sve faze, znaju kako je to kada nemate vozila, a imate donacije koje trebate dostaviti do krajnjih korisnika. Pomozi.ba organizacija konstantno pomaže druga udruženja na ovaj način, te su do sada donirali 12 vozila udruženjima iz cijele BiH sa kojima, kako ističu, imaju odličnu saradnju i koji im pomažu pri realizaciji njihovih aktivnosti.

Pored Dobra.ba vozila su donirali Udruženju DHD iz Fojnice, Udruženju "Horizont 2006" iz Bihaća, Udruženju građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, te Narodnoj kuhinji „Optimisti“ iz Prijedora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak