Pomozi.ba pokrenulo novi apel za pomoć šestogodišnjem Amaru

0
Radiosarajevo.ba
Pomozi.ba pokrenulo novi apel za pomoć šestogodišnjem Amaru
Foto: Pomozi.ba / Amar Selimović

Apel pokrećemo za 6-godišnjeg Amara koji ima epilepsiju, disharmoničan razvoj, autizam i ADHD. Pozivom na broj 17007 donirate 2 KM za liječenje ovog mališana. Molimo vas za podjelu objave.

Amar Selimović iz Sarajeva je 100 posto invalid prve kategorije. U proteklom periodu njegova epilepsija se pogoršala. Sve učestalije smetnje i nemiri značajno usporavaju njegov dosadašnji napredak

On izgovara i sklapa tek poneku rečenicu, te mu je hitno potrebna transplantacija matičnih ćelija u Istanbulu koja košta 20.700 eura (40.484 KM) kako bi se njegovo stanje poboljšalo.

Historijski muzej BiH će za vrijeme SSF-a biti otvoren do ponoći, predstavljene brojne izložbe

Historijski muzej BiH će za vrijeme SSF-a biti otvoren do ponoći, predstavljene brojne izložbe

Njegovi roditelji su mu obezbijedili terapije kod defektologa, surdiologa, logopeda, te časove plivanja na koje je išao tri godine u nadi da će doći do poboljšanja njegovog stanja.

Zbog velikih financijskih opterećenja navedenih tretmana njegovi roditelji nisu u mogućnosti da prikupe dovoljno za transplantaciju matičnih ćelija zbog čega im je potrebna naša pomoć. 

Amar Selimović
Foto: Pomozi.ba: Amar Selimović

Kako bi ovom mališanu pružili pomoć osim poziva na broj 17007, donacije su moguće i klikom na opciju "Doniraj odmah", te žiro računa i PayPala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije