Učenici škole "Hasan Kikić“ donirali knjige za djecu migrante

Radiosarajevo.ba

Učenici O.Š. Hasan Kikić iz Sarajeva su među mnogima koji su se do sada odazvali pozivu portala Radiosarajevo.ba u sklopu akcije #BooksForMigrants.

Prikupili su nekoliko desetaka ilustriranih knjiga i namijenili ih svojim vršnjacima migrantima koji su privremeni dom pronašli u Bihaću.  U  njihovom paketu nalaze se knjige, slikovnice, bajke, bojanke i enciklopedije.

Akcija / #BookForMigrant: Prikupljamo knjige za migrante i izbjeglice

Oko stotinu djece školskog uzrasta smještenih u privremenim prihvatnim centrima Bira, Borići i Sedra u Bihaću, ovog je polugodišta krenulo u školu. Već dobro vladaju bosanskim jezikom, a mnogi od njih mogu se pohvaliti i peticama.

 U akciji #BooksForMigrant, portal Radiosarajevo.ba je do sada sakupio više od 200 knjiga i uputio ih u Unsko-sanski kanton.  

Podsjetimo, kada je naša ekipa boravila među migrantima u Usnko-sanskom kantonu, mnogi od njih rekli su nam da bi željeli imati pristup knjigama za čitanje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak