Saša Magazinović podržao Povorku ponosa: Osnovno ljudsko pravo je živjeti bez straha

11
Radiosarajevo.ba
Saša Magazinović podržao Povorku ponosa: Osnovno ljudsko pravo je živjeti bez straha

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović (SDP) oglasio se povodom pete po redu Bh. povorke ponosa, koja se održava danas, 22. juna.

"Osnovno ljudsko pravo je živjeti bez straha, sa svim što čovjek jeste. O tome se ne raspravlja, to se poštuje. Neka i današnja povorka ponosa bude korak na putu razumijevanja važnosti međusobnog poštovanja", poručio je Magazinović.

Podsjetimo, pod sloganom "Volim da se ne bojim" ulicama Sarajeva danas će prodefilovati veliki broj učesnika, a početak manifestacije je planiran za 18 sati.

Boris Johnson planirao napad na nizozemsku fabriku vakcina protiv COVID-a

Okupljanje učesnika će se održati od 16 do 18 sati između Historijskog i Zemaljskog muzeja, nakon čega će manifestacija biti upriličena i ona bi trebala trajati sve do 21 sat.

"Bh. povorka ponosa je protest protiv nejednakosti i predstavlja borbu za bolji položaj lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans, interspolnih i kvir osoba u bosanskohercegovačkom društvu. Dobili smo upite iz zajednice da li mogu da unesu palestinske zastave na povorku, jer je palestinska zastava od zajednice prepoznata kao simbol otpora.

"Volim da se ne bojim": Sarajevo spremno za petu Povorku ponosa

Stoga je sasvim razumljivo što ćemo za ovogodišnju povorku dopustiti da se tokom povorke, pored pride simbola i zastava, nose i palestinske poruke i zastave. Pridružujemo se svim prajdovima koji su stali u solidarnost sa palestinskim otporom i šaljemo jasnu poruku protiv rata i opresije", objavili su iz Bh. povorke ponosa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak