Sarajevo obavijeno duginim bojama: Sve spremno za petu Povorku ponosa

0
Radiosarajevo.ba

Glavni grad Bosne i Hercegovine danas, 22. juna, domaćin je pete po redu Povorke ponosa.

Pod sloganom "Volim da se ne bojim" ulicama Sarajeva danas će prodefilovati veliki broj učesnika, a početak manifestacije je planiran za 18 sati. 

Okupljanje učesnika počelo je nešto ranije kod Historijskog i Zemaljskog muzeja, nakon čega će manifestacija biti upriličena i ona bi trebala trajati sve do 21 sata. Bh. povorka ponosa je protest protiv nejednakosti i predstavlja borbu za bolji položaj lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans, interspolnih i kvir osoba u bosanskohercegovačkom društvu

Kako iz inostranstva uplatiti pomoć za nastradale u poplavama u Bosni i Hercegovini

Ove godine učesnici Povorke pružili su podršku narodu Palestine, tako da osim zastava duginih boja možemo vidjeti i palestinske zastave i simbole.

Inače, Povorka kreće ulicama Zmaja od Bosne – Hiseta – Obala Kulina bana – Kulovića do krajnjeg odredišta Trga Susan Sontag. Zbog održavanje Povorke ponosa u periodu od 16:00 do 22:00 sata doći će do izmjene režima saobraćaja u centralnim sarajevskim ulicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak