Pomozi.ba pokrenulo akciju: Edina Mujkanović ima karcinom dojke i treba našu pomoć

0
Radiosarajevo.ba
Pomozi.ba pokrenulo akciju: Edina Mujkanović ima karcinom dojke i treba našu pomoć

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć Edini Mujkanović iz Donjeg Vakufa u borbi s rakom dojke.

"Pozivom na broj 17022 donirate 2 KM i pomažete Edini iz Donjeg Vakufa u borbi s rakom dojke. Molimo vas za podjelu apela. Edina Mujkanović će zauvijek pamtiti kraj 2020. godine kada saznaje da ima rak, ubrzo nakon toga joj umire otac, potom majka odlazi u bolnicu, a muž dobija trombozu noge", objavilo je udruženje Pomozi.ba.

"Otkriće da ima rak dojke treći stepen ova mlada žena je doživjela sa nevjericom, strahom i milion neizgovorenih pitanja. Nakon početnog šoka zbog bolesti i suočavanja sa očevom smrću, kreće sa liječenjem koje je podrazumijevalo operaciju odstranjenja limfnih čvorova i kemoterapije", naveli su iz Pomozi.ba.

Treći put u New York za mjesec dana: Denis Bećirović objavio s kojim ciljem opet putuje u SAD

Sada su joj potrebne dodatne kemoterapije i radioterapije u Turkiye od 9.700 eura koja ona s porodicom nije u mogućnosti samostalno prikupiti.

Njen sin Mirza krenuo je u prvi razred osnovne škole, a najveća želju mu je da mama u potpunosti ozdravi, objavilo je udruženje Pomozi.ba.

Edini osim poziva na broj 17022 pomoći možete i donacijama putem web platforme Pomozi.ba ili standardnih žiro računa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak