Pomozi.ba: Kako danas živi Dženana Sokolović, žena iza koje stoji jedna od tužnijih životnih priča

1
Radiosarajevo.ba
Pomozi.ba: Kako danas živi Dženana Sokolović, žena iza koje stoji jedna od tužnijih životnih priča
Foto: Facebook / Dženana Sokolović

Humanitarna organizacija Pomozi.ba otkrila je kako danas živi Dženana Sokolović, žena iza koje stoji jedna od najtužnijih životnih priča, kojoj je ova organizacija, zajedno sa građanima Bosne i Hercegovine, ali i iz svijeta, osigurala kuću i sredstva za normalan život.

Iz Pomozi.ba izvjestili su o trenutnoj situaciji, te dali više informacija o raspodjeli pomoći prikupljene za Dženanu

"Dženana Sokolović, koja je u ratu hicem iz snajpera izgubila sedmogodišnjeg sina Nermina i bebu u stomaku, već godinu i po živi spokojno u novoj kući koju smo joj uz pomoć brojnih sugrađana uspjeli kupiti i opremiti.

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

Pored toga što smo joj osigurali krov nad glavom i topao i udoban dom, od novca kojeg smo prikupili nakon pokretanja apela - 250.000 maraka, svakog mjeseca joj uplaćujemo 1.200 KM kako bi imala normalne uslove za život. Taj novac ćemo uplaćivati sve do utroška sredstava koja su za nju skupljena.

To je najmanje što možemo uraditi, kako Dženana više nikada ne bi morala izaći na ulicu da moli za pomoć kao nekada", napisali su u objavi na Facebooku.

Dženana Sokolović, koja je u ratu hicem iz snajpera izgubila sedmogodišnjeg sina Nermina i bebu u stomaku, već godinu i...

Posted by Pomozi.ba on Monday, September 4, 2023

Podsjetimo, Pomozi.ba je 2021. godine pokrenula humanitarnu kampanju za pomoć Dženani, te su za 48 sati uspjeli prikupiti 250.000 KM.

Ona je prvobitno živjela u stanu od 18 metara kvadratnih, da bi potom od Općine Stari Grad dobila na korištenje stan u novoizgrađenoj zgradi napravljenoj s ciljem zbrinjavanja socijalno ugroženih građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije