Dirljiv gest u Sarajevu: Malena ekipa prodajom limunade prikupila 1.406 KM i donirali za dječicu G.

2
Radiosarajevo.ba
Dirljiv gest u Sarajevu: Malena ekipa prodajom limunade prikupila 1.406 KM i donirali za dječicu G.

Udruženje Pomozi.ba ponosno izvještava o dirljivom humanitarnom gestu malih heroja iz Gladnog Polja.

Malena ekipa, sastavljena od Ajše i Ajne Begović, Farah Dadić i Džemala Begovića, organizirala je prodaju limunade na Baščaršiji, a prikupljena sredstva u iznosu od 1.406 KM donirali su za dječicu G.

Ova humanitarna akcija nije prvi put da su se odlučili za ovakvu inicijativu. Naime, ovo je drugi put da su djeca iz Gladnog Polja svojim trudom i angažmanom podržala humanitarne projekte. Kao što kažu, planiraju ponoviti ovu plemenitu akciju još jednom prije kraja raspusta i početka novih školskih obaveza.

Vico Zeljković najavio reforme u fudbalu: Sljedeći korak formiranje jedinstvene druge lige

Organizacija piše "G." na društvenim mrežama jer, kako mnogi tvrde, vidljivost objava u kojima se spominju Gaza i Palestina skoro pa ne postoji.

Njihov primjer svakako može poslužiti kao inspiracija i odraslima, jer ovi mali humanitarci pokazuju koliko velika srca imaju.

Udruženje Pomozi.ba je ponosno što ima ovakve buduće humanitarce među svojim redovima, i raduje se budućim akcijama koje će, nadamo se, nastaviti donositi radost i pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Hvala malim junacima iz Gladnog Polja na njihovom trudu i velikodušnosti!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak