Preminuo Saša Markanović

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo Saša Markanović

Od posljedica zaraze koronavirusom preminuo je dugogodišnji rukovodilac Odsjeka za tehnički razvoj Federalne televizije Saša Markanović, ovu tužnu vijest potvrdila je Federalna televizija.

Cijeli radni vijek proveo je u medijima.

Bio je uposlenik Televizije Sarajevo, potom BHRT-a, a od 2010. godine radio je na rukovodećoj poziciji Federalne televizije i bio saradnik na izradi grafičkog dizajna Informativnog programa.

Završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Prijatelji i kolege pamtit će ga kao velikog čovjeka i profesionalca.

Od Saše Markanovića, na društvenim mrežama opraštaju se mnogi, posljednji pozdrav uputio je i bh. reditelj Dino Mustafić. 

"Mnogo sam naučio od njega o montaži i tv režiji. Sale je bio veliki drug, vrhunski profesionalac, magičan kada radi za montažnim mašinama. Tužni i teški dani u kojem svakodnevno ispraćamo dobre i vrijedne ljudi. Zbogom dragi Sale, mirno počivaj majstore", napisao je Mustafić na svom Twitter profilu.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak