Baho Topalbećirević danas ponovo na operacionom stolu

A. S.
Baho Topalbećirević danas ponovo na operacionom stolu

Sabahudin Topalbećirević, jedan od najpopularniji bh. sportskih komentatora, danas će po drugi put biti operiran u Centru za srce Tuzla.

Popularni Baho je protekle sedmice bio na operativnom stolu, kada je operaciju vađenja kamena iz bubrega vodio jedan od vodećih urologa u našoj zemlji Mustafa Bazardžanović. Operacija je tada trajala više od dva sata.

“Prva operacija je urađena endoskopskom metodom, nije se radilo o klasičnom operativnom zahvatu. Danas ću imati još jednu takvu operaciju. Hvala svima koji su me proteklih dana zvali telefonom i pisali poruke na društvenim mrežama. Želim samo da se sve ovo završi i da već sutra (utorak, op.a.) idem kući porodici”, kazao je Topalbećirević za Radiosarajevo.ba.

Baho nakon problema sa zdravljem: Zabrinut sam, čeka me još jedan pregled

Sabahudin Topalbećirević, poznati sportski komentator u Bosni i Hercegovini i regionu, sinoć je morao napustiti komentatorsko mjesto, zbog zdravstvenih problema sa bubrezima. Popularni Baho je na Novoj BH direktno prenosio meč play-offa Lige prvaka između Ajaxa i APOEL-a, ali je nakon bolova komentatorsku poziciju prepustio kolegi Adisu Hadžiću.

Podsjetimo, Topalbećirević je 28. augusta na poluvremenu napustio prijenos utakmice play-offa Lige prvaka između Ajaxa i APOEL-a zbog bubrežnih napada.

Ubrzo je prevezen na Klinički centar univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su mu dijagnosticirani problemi s bubrezima.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak