Večeras u Zagrebu: Izložba sarajevskog slikara Admira Halilovića

4
Radiosarajevo.ba

U galerijskom prostoru Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, u Bogovićevoj ulici, večeras u 19,30 sati bit će otvorena izložba sarajevskog slikara Admira Halilovića. 

Admir Halilović izlaže u sklopu "Ja bih - 5 dana Sarajeva u Zagrebu 2022" u organizaciji HKD Napredak. Ovo je njegova prva samostalna izložba koja će biti prezentovana zagrebačkoj publici.

Autor će izložiti 20 slika iz opusa “Ego eques”. U svom opusu Halilović vješto spaja animalni simbolizam sa kolažima poznatih ličnosti, te time nastoji skrenuti pažnju na likovnu umjetnost i približiti je kompletnoj javnosti. 

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Admir Halilović u svoja djela uključuje poznate i priznate umjetnike, muzičare, sportiste, poslovne ljude i druge javne osobe kao što su: Monica Belluci, Roberto Cavalli, James Blunt, Goran Bregović, Severina, Nina Badrić, Branko Đurić – Đuro, Enis Bešlagić, Gibonni itd. njegova namjera je da, kroz dozu komercijalizacije ali zadržavajući originalnost, podsjeti na značaj umjetnosti za život i kulturu svake države i svakog grada.

Privatni album : Najava izložbe Admir Halilović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak