Večeras ne propustite: JUGENDSTIL – završni koncert SONEMUS Festa 2022

0
Radiosarajevo.ba
Večeras ne propustite: JUGENDSTIL – završni koncert SONEMUS Festa 2022

Program SONEMUS Festa 2022 zaokružit će koncert nazvan JUGENDSTIL na kojem će se predstaviti studentski ansambl polaznika festivalskih radionica.

Večeras, 19. oktobra, u 20 sati, u Galeriji Bosanskog kulturnog centra nastupit će Jelena Filipović (flauta), Armin Smriko (klarinet), Sara Barbara Bilela (violina), Zoja Vuković (tenor saksofon) i Zoja Vuković (klavir) kojima će se pridružiti i violončelistica Belma Alić, profesorica sarajevske Muzičke akademije.

Etablirana djela savremene umjetničke muzike na repertoaru ansambla SONEMUS

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Ovi mladi muzičari predstavit će se izvedbama djela savremenih autora, a njihove interpretacije pripremane su pod mentorstvom priznatih umjetnika kao što su pijanista Vitalii Kyianytsia, violinistica Violeta Smailović-Huart, te flautistica i kompozitorica Hanan Hadžajlić.

Repertoar će obuhvatiti djela Toru Takemitsua, Brune Mantovanija, Beata Furrera, Elliotta Cartera, Dine Rešidbegovića, ali i ostvarenja studenata Odsjeka za kompoziciju Muzičke akademije, Mirze Gološa i Azura Kasapovića.

Udruženje Nove Muzike – SONEMUS koncert realizuje u saradnji sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu i Bosanskim kulturnim centrum KS.

Ulaznice po cijeni od 10 KM dostupne su na online platformi kupikartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima ovog servisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak