SFF | Kafa sa Srđanom Vuletićem i ekipom filma "Gym": "Naš budžet potroše na jednu zabavu"

2
Fena

Bh. režiser Srđan Vuletić izjavio je danas u Sarajevu da je film "Gym" snimljen za oko 400.000 eura (782.308 miliona KM), što je iznos koji na velikim festivalima potroše na jednu zabavu.

U sklopu programa "Kafa sa..." na Sarajevo Film Festivalu Vuletić je rekao da su reakcije publike nakon sinoćnje premijere jako dobre jer se "Gym" bavi stvarima koje su jako bliske svima nama, iako je dosta mračniji od njegovih prethodnih filmova.

Naveo je da je glumačka ekipa jako mlada i svi su iz BiH, jer su željeli ljude koji razumiju kontekst priče, što je važno za film.

Putin povukao potez očajnika. 'Ukrajinci bi u Kursku mogli ostati godinama'

Vuletić je istakao da je dugo godina pripremao film i nije odustajao jer je vjerovao da je to dobar materijal.

"Film je zapravo snimljen u najboljem mogućem trenutku kad je priča dobila sve potrebne slojeve - rekao je Vuletić.

Novi film Srđana Vuletića bavi se gorućim problemom društva: "Ljudi reaguju jako emotivno i burno"

Režiserka Mirela Trepanić kazala je da je kao studentica kojoj je Vuletić bio mentor od brata čula priču po kojoj će nastati Gym, a zbog koje se zamislila kako neko sebi uzme za pravo da odlučuje o nečijoj sudbini.

Dodala je da je Vuletiću poslala sinoposis nakon čega je počeo rad na scenariju i da je bila presretna kada je renomirani bh. autor izrazio želju da od toga napravi film.

Glumac Edin Avdagić Koja koji u filmu tumači glavni lik Rikija izjavio je da je bilo vrlo jednostavno sarađivati sa svim ljudima koji su radili na filmu, obzirom da se svi poznaju dugi niz godina.

Naveo je da mu je Vuletić prije nekoliko godina pokazao scenarij i da je snimanje filma bilo logičan slijed razgovora koji su tome prethodili.

"Snimanje filma 'Gym' bilo je vrlo ugodno, najjednostavnije rečeno", rekao je Avdagić.

Radnja filma prati Rikija, konobara u posrnuloj ketering kompaniji. Njegov mizogini kolega i budući zet Ado želi spasiti firmu tako što će prebiti vrhunsku slastičarku Melisu, bivšu saradnicu, i natjerati je da ponovo radi s njima.

Ostale uloge u filmu tumače Dino Sarija, Dina Mušanović, Rijad Gvozden, Igor Skvarica, Adnan Omerović, Filip Radovanović, Faruk Hajdarević, Mirza Dervišić, Pavle Marković, Aneta Grabovac, Vanja Matović, Davor Bojanić, Aleš Kranjec, Emir Fejzić, Elma Fetić, Anja Kraljević, Helena Vuković, Pavle Novaković, Tarik Džinić, Aldin Omerović i Ejla Bavčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak