Selma Alispahić nagrađena za najbolju žensku ulogu u Nišu

1
Radiosarajevo.ba

Bosanskohercegovačka glumica Selma Alispahić nagrađena je za najbolju že nsku učlogu na sinoć završenom internacionalnom teatarskom festivalu Teatar na raskršću u Nišu (Srbija).

U takmičarskoj selekciji festivala 'Teatar na raskršću' bilo je 6 predstava iz Crne gore, Rumunije, Bosne i Hrecegovine, Hrvatske, Srbije.

U zvaničnoj selekciji festivala odigrana je i predstava 'Rechnitz - Anđeo uništenja' nastala u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a i HNK iz Mostara.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Glumica Selma Alispahić, odlukom stručnog žirija u sastavu Vasil Vasilev, Nenad Novaković, Žanina Mirčevska, Dušan Kovačević,Tatjana Radišić, nagrađena je za najbolju žensku ulogu.

Predstava je nastala prema tekstu austrijske spisateljice Elfriede Jelinek, jedne od najnagrađivanijih književnica sa njemačkog govornog područja, koja je 2004. godine nagrađena Nobelovom nagradom za književnost. Režija ove predstave povjerena je austrijskoj rediteljici Sabine Mitterecker. Predstava je realizirana u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, što je ujedno i prva koprodukcija jednog sarajevskog teatra i kazališta iz Mostara.

U predstavi igraju glumice i glumci iz Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a i HNK Mostar: Selma Alispahić, Jelena Kordić, Kuret, Dženana Džanić, Sead Pandur i Dražen Pavlović.

Foto: SARTR: Selma Alispahić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak