Bogati online program: Sedmica italijanskog jezika u Bosni i Hercegovini

0
Radiosarajevo.ba

Ambasada Italije u Sarajevu najavljuje novo izdanje Sedmice italijanskog jezika u Bosni i Hercegovini, koje će se održavati od 16. do 25. oktobra u znaku predavanja, filmova, webinara i zabavnih, nagradnih kvizova.

"Sedmica" započinjemo večeras, projekcijom “Dobrodošli na Sjever” Lucae Minieroa, zabavnog filma o stereotipima i različitostima sjevera i juga Italije.

Projekcija, na originalnom, italijanskom jeziku, i s titlovima na domaćem jeziku, održat će se u sjedištu Udruženja ItaliAmo u Sarajevu, uz prethodnu besplatnu registraciju putem FB stranice @ItaliAmoo, budući da je ulaz ograničen na 20 osoba sukladno anticovid-mjerama.

Naredne sedmice, održavat će se bogati online program.

Oficijelni vizual: Sedmica italijanskog jezika u BiH

U ponedjeljak, 19., utorak, 20. i u srijedu, 21. oktobra, u 11:00 i u 17:00h, na FB stranici Ambasade @ItalyinBiH, bit će objavljena tri predavanja o elementima italijanskog jezika, u organizaciji udruženja "Centro Dialogo" u Tuzli, "ItaliAmo" i "Dante Alighieri" u Sarajevu i AIBA u Banja Luci.

U četvrtak, 22. oktobra, očekujemo vas u 18:00h na Zoom-platformi, na prvom, jesenjem virtualnom susretu "Caffé italiano" Udruženja "Dante Alighieri", na kome će doc.dr Massimiliano Malavasi, sa Univerziteta u Banja Luci, održati predavanje na italijanskom jeziku "Dočarati Danteov svijet: Božanstvena komedija kroz ilustracije i crteže".

ID sastanka Zoom: 834 7522 7572, Password: 011706

Za petak, 23. oktobra, putem Zoom-a, Katedra za italijanski jezik i književnost Univerziteta u Banja Luci organizirala je webinar na italijanskom "Rim u stripu Zerocalcare-a", koga će voditi prof.dr Riccardo Capoferro sa Univerziteta "Sapienza" u Rimu i mr Anja Pravuljac, sa Univerziteta u Banja Luci. Seminar će biti fokusiran na slavnog italijanskog strip-autora Michelea Recha, umjetničkog imena Zerocalcare, autora strip-djela i strip-priča o najvažnijim, recentnijim, italijanskim i međunarodnim zbivanjima poput žestoke kurdske odbrane Kobanea od Islamske države.

ID sastanak Zoom: 899 9422 8666; Password: 814588.

Također u petak, u 21 sat, na BHRT-u će biti emitiran film Pleši sa nama, na originalnom, italijanskom jeziku, s titlovima na domaćem jeziku.

"Sedmica" će biti okončana u subotu, 24. i u nedjelju, 25. oktobra u 12:00h s dva nagradna, interaktivna online kviza, putem aplikacije Kahoot, “Italijanski za svakoga”, u organizaciji "ItaliAmo", u kome će studenti i ljubitelji našeg jezika moći testirati, kroz jedan zabavan, interaktivan izazov, vlastito znanje u domenu italijanske historije, kulture i jezika.

Registracija i instrukcije, dostupni putem OVOG linka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak