Ne propustite: Večeras počinje TV ciklus italijanskih filmova i serija

0
Radiosarajevo.ba
Ne propustite: Večeras počinje TV ciklus italijanskih filmova i serija
Print Screen / Film "Dafne"

Na BHT-u večeras u 21 sat počinje ciklus italijanskih filmova i serija. 

Radi se o velikom i značajnom projektu koji  je omogućila Ambasada Italije u BiH i koji predstavlja svojevrsni svjetski presedan, budući da je Ambasada Italije posredovala u sklapanju ugovora između italijanske javne televizije RAI i BHRT-a i osigurala besplatno prikazivanje italijanskih filmova i serija u našoj zemlji. 

Važno je napomenuti da su i troškovi prevođenja italijanskih transkripcija filmova i serija pokriveni od strane Ambasade Italije, a u samom činu prevođenja učestvuju Udruženje Dante Alighieri iz Sarajeva, te studentice i studenti Univerziteta u Banjoj Luci i Sveučilišta u Mostaru. 

Svakog petka u oktobru u terminu od 21 sat prikqazivat će se jedan italijanski filmi to po sljedećem rasporedu: 

02. oktobar "Dafne" 

Višestruko nagrađivani film koji je izašao 2019. godine. Radi se o dirljivoj priči o djevojci koja ima Downov sindrom i proživljava težak životni period nakon majčine smrti, ali pronalazi najboljeg prijatelja u ocu.  

09. oktobar "Border" 

Film italijanskog režisera i produkcije, koji govori o tragediji sirijskog rata. Dvije sestre pokušavaju pobjeći iz Sirije i preći u Tursku, a u filmu je opisano njihovo putovanje.  

16. oktobar "100 metara od raja"  

Urnebesna komedija o pokušaju okupljanja vatikanske olimpijske reprezentacije. Puno osebujnih likova i dosta smijeha.  

23. oktobar "Pleši sa nama" 

Film za sve koji vole ples, pogotovo za mlade, jer radnja prati grupu mladića i djevojaka koji se takmiče u plesanju. 

30. oktobar "Sada je na mene red"  

Igrani dokumentarac koji govori o Paolo Borsellino, sudiji koji je dao život u borbi protiv mafije. Film je imao veliki uspjeh u Italiji, a sigurno će se svidjeti i bh gledaocima. 

Od 02. novembra u terminu od 21 sat počinje emitovanje italijanskih serija.  

Prva koja će biti prikazana je "Pokušaj ponovo pšrofesorice", a bit će prikazano čak pet sezona ove serije, svakog radnog dana do 15. decembra.

Radnja prati srednjoškolsku profesoricu koja silom prilika, a pomalo i zbog vlastite radoznalosti biva upletena u slučajeve teškog kriminala, nakon čega ih i sama počinje istraživati. Naravno tu su i njena porodica, učenici i policajci sa kojima sarađuje, tako da se radi o pravoj porodičnoj seriji – ima ponešto za svačiji ukus. 

"Dva zakona" je miniserija od dvije epizode koja će biti prikazana u subotu i nedjelju 19. i 20. decembra. 

Protagonista serije je uposlenica banke koja se pretvara u modernog Robin Hooda i želi pomagati siromašnim klijentima banke. 

Zadnja po rasporedu ali ne i po zanimljivosti je serija "Slučaj savjesti" čije će emitovanje početi 11. januara. Bit će prikazano tri sezone, a radnja se dešava u prekrasnom Trstu.

Uspješni advokat zbog grižnje savjesti odluči da želi promijeniti život: prestaje trčati za bogatim klijentima i profitom i posvećuje se slučajevima osoba koje se bore protiv sistema i nepravde.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije