Sarajlija Tarik Tanović osvojio prvu nagradu na takmičenju "Euro Stars" na Malti

Radiosarajevo.ba
Predstavnik BiH na ovogodišnjem internacionalnom pjevačkom takmičenju “Euro Stars” na Malti, talentirani mladi pjevač Tarik Tanović, osvojio je prvu nagradu u kategoriji od 13 godina.
Sa a capella zvedbom pjesme Donne u aranžmanu grupe Neri per Caso iz Italije, Tanović je oduševio žiri. 

Koreografiju za nastup osmislila je ŠahzuDina Pelenda, a stajling  Hatidža i Eldin Nuhić. Video za spot koji je prikazan na takmičenju snimljen je na TV Hayat a pjesmu je producirao muzički producent Benjamin Rifatbegović. 

Polaznik Pop rock skole pjevanja Instituta za muziku, teatar i multimediju (iMTM) Tarik Tanović je na Malti boravio u pratnji profesorice Mime Zukan, koja je ujedno bila i članica žirija ovogodišnjeg takmičenja.

Direktorica iMTM-a Alma Ferović - Fazlić iz Hrvatske se javila za Radiosarajevo.ba i ushićeno rekla kako se pobjednička ekipa trenutno nalazi u Beogradu, kao i da se utisci još uvijek nisu slegli. Dodala je i kako je ovo ogroman uspjeh za Tarika, kao jednu veoma mladu osobu, te da je ona posebno ponosna na njega, kao na polaznika iMTM-a.

Po povratku u Sarajevo, Tarik Tanović će kao specijalni gost nastupiti na prvom bh. takmičenju “Najbolji pop rock vokal”, koje se održava u sklopu 4. FEDU festivala dječije umjetnosti, 6. maja u 18 sati u sarajevskom BKC-u. 

Svi učesnici ovogodišnjeg takmičenja njih stotinjak, učestvovali su isključivo po pozivu organizatora, a prethodno su već bili dobitnici nagrada na drugim takmičenjima.  

Proljetnim koncertom Pop-rock škola prikupila novac za snimanje videospota

Podsjetimo, Tarik Tanović rođen je 08. augusta 2004. godine u Sarajevu a već sa 10 godina pjevao je u operi Ero s onoga svijeta (uloga čobanče) a potom i u operi Zmaj od Bosne, u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS).

Odigrao je naslovnu ulogu (Billy) u prvom mjuziklu sa djecom u glavnim ulogama Annie u NPS-u 2016. godine. Pobjednik je dječijeg festivala Lino fest 2016 kao i dobitnik nagrade za najbolji vokal iMTM-a 2017. godine.

U novom filmu Never leave me, bh. rediteljice Aide Begić, za naslovni song filma, posudio je glas glavnom glumcu, dječaku iz Turske. Snimio je i nekoliko reklama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak