Retrospektivna izložba Almedine Fehratović 'Mix&Match' otvorena u školskoj Galeriji

0
Radiosarajevo.ba

U Galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo u ponedjeljak, 11. marta, je svečano otvorena retrospektivna izložba umjetnica Almedine Fehratović pod nazivom "Mix&Match", koja obuhvata njezina umjetnička djela nastala od 2000. godine pa do danas.

Ova izložba predstavlja priliku za posjetitelje da se upuste u fascinantan put kroz umjetnički razvoj i raznolikost stvaralaštva autorice.

Izložbu je moguće posjetiti svakog radnog dana do 25. marta 2024. godine u vremenu od 09:00 do 15:00 sati. Galerija će pružiti posjetiteljima jedinstvenu priliku da istraže različite faze umjetničkog puta Almedine Fehratović te da dožive raznovrsnost njezinih umjetničkih izraza.

Denver pokazao da je najjači kada ga svi otpišu: Nikola Jokić imao magičnu noć i iznenadio sve

Almedina Fehratović svojim djelima prenosi različite emocije, inspirirana širokim spektrom tema koje su obilježile protekle decenije. Njezin umjetnički izraz, odabir boja, tehnika i stilovi prikazani na izložbi 'Mix&Match' odražavaju autentičnost i evoluciju umjetničkog talenta.

Galerija će biti otvorena za posjetitelje koji žele uživati u umjetničkom doživljaju, istražiti različite aspekte umjetničkog stvaralaštva te se približiti viziji i interpretaciji svijeta koju nudi Almedina Fehratović.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete izložbu i uživaju u bogatstvu umjetnosti koja se proteže kroz njezino višegodišnje stvaralaštvo.

Dobrodošli!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak