Promovirana knjiga "Teško da sam bio dijete" Amira Šečića iz Srebrenice

Fena
Promovirana knjiga "Teško da sam bio dijete" Amira Šečića iz Srebrenice
Autobiografska knjiga „Teško da sam bio dijete“ 23-godišnjeg mladića Amira Šečića, sinoć je promovirana u Bošnjačkom kulturnom centru „Hajr“ u Bonnu, u Njemačkoj.

Šečić je knjigu posvetio ocu Ibrahimu, koji je ubijen u srebreničkom genocidu i kojeg nije upoznao. Ona svjedoči o njegovoj pobjedi nad nesretnim okolnostima, preprekama i životnim iskušenjima koja je prošao nakon što ga je kao bebu majka ostavila, a uprkos svemu ostao je častan i pošten, i takav s ponosom nosi prezime svog oca.

Odrastanje bez roditelja, ljubavi majke i oca, podrške, pomoći, savjeta najbližih, sa saznanjem da ga je majka napustila, najteža je bol ovog mladića koju nosi kroz život. Dijelio je istu sudbinu mnoge djece iz Srebrenice. Bio je sam i u svojim pobjedama, ali i porazima.

"U Srebrenicu idem sve češće. Bez obzira na sve srce me sve više vuče. A osjećaj je teško opisati kako se približava 11. juli. Teško je pronaći riječi da to sve opišem. Taj dan mi ništa ne govorite. Pustite te me da budem u Srebrenici i samo šutim", kaže Šečić.

Navodi da je prva promocija knjige izvan Bosne i Hercegovine bila izuzetno emotivna, te da uz pomoć Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta želi promovirati knjigu i skrenuti pažnju na sve što se desilo.

"Krenuli smo sa predstavljanjem knjige iz Njemačke, gdje ću u srijedu imati promociju u Düsseldorfu. Nakon toga slijedi Švicarska, Hrvatska, Danska... Želimo da se Srebrenica nikada ne zaboravi, niti ponovi", ističe Šečić, te dodaje da će uskoro knjiga „Teško da sam bio dijete“ biti promovirana i u Bihaću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak