Prilika za ambiciozne mlade: Haris Pašović otkriva detalje o radionici 'Misli kritički'

1
N. O.

U sklopu šestog Sarajevo Festa održat će se sedmodnevna radionica Misli kritički – Think critically o kritičkom mišljenju, umjetnosti i liderstvu.

Šesti Sarajevo Fest se ove godine održava u periodu od 15. do 22. septembra.

Radionica pod nazivom Misli kritički – Think critically namijenjena je mladim koji žele da izoštre svoj diskurs, da upoznaju različite načine razmišljanja od umjetnosti do ekologije, od biznisa do države, novinarstva, filozofije.

Izbori 2024 | Prije četiri godine bio kandidat HDZ-a, a sada je na listi SDA

"Radi se o radionici u kojoj učestvuju mladi ljudi od 18 do 35 godina koji imaju želju da se obrazuju, koji imaju lidersku ambiciju te koji žele da prošire svoje vidike i oni će biti sa nama od 15. do 22. septembra. U sklopu radionice pratit će programe festivala, razgovarat će o njima sa vrhunskim mentorima iz Bosne i Hercegovine i regiona. Učestvovat će na panelima koji su dio programa, gledati predstave i za sve ljude koji nisu iz Sarajeva, festival snosi troškove puta i boravka", rekao je Haris Pašović, istaknuti bh. režiser, za portal Radiosarajevo.ba.

Ova radionica održat će se u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Radionici će prisustvovati i specijalni gosti, a među njima su Tamar Brüggemann, direktorica festivala Wonderfeel u Amsterdamu, Kathrin Deventer, generalna tajnica Evropske festivalske asocijacije iz Brisela, Ivan Medenica, čuveni kritičar iz Beograda, Dino Mustafić, reditelj iz Sarajeva.

Kandidati mogu biti iz Bosne i Hercegovine i regiona, starosne dobi od 18 do 35 godina, a koji aktivno govore engleski jezik. Radionica će se odvijati na bosanskom, srpskom, hrvatskom, crnogorskom i engleskom jeziku.

Prijave se mogu poslati do 12. septembra na e-mail adresu info@eastwest.ba i trebaju sadržavati prijavnicu i biografiju.

Predstava Kiselina u režiji Nermina Hamzagića i dramaturgiji Asje Krsmanović, otvara program 6. Sarajevo Festa koji će biti održan od 15. do 22.septembra, ove godine pod motom "Sekularna".

Cijeli program Sarajevo Festa možete pročitati OVDJE.

U našoj galeriji pogledajte fotografije sa press konferencije Sarajevo Festa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak