Predstavljanje BiH kroz umjetnost: U sarajevskoj Vijećnici otvorena ekskluzivna izložba

3
Radiosarajevo.ba

U sarajevskoj Vijećnici danas, 23. juna otvorena je ekskluzivna izložba slika koja će biti postavljena do 27. juna ove godine.

U partnerstvu sa Udruženjem za umjetnost i kulturu, ovaj projekat spaja žene koje predstavljaju Bosnu i Hercegovinu. "SDG Through Arts" uključuje bosanske i međunarodne umjetnice iz zemalja uključujući Španiju, Sloveniju, Hrvatsku, Indiju, Jordan, Englesku, Srbiju, Mauricijus, Rusiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

SGDg Through Arts je globalna, društveno vođena umjetnička inicijativa koja koristi moć lokalnih umjetnika za postizanje ciljeva održivih razvoja.

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

"SDGs Trough Arts-BH je 12. zemlja koja je prihvatila ovu inicijativu, koja je debitovala u UAE u saradnji sa UN-UAE tokom Dubai EXPO 2020. SDGs je pružio divnu priliku za povezivanje umjetnicama širom svijeta. Cilj mu je edukacija i podizanje svijesti o ciljevima razvoja koje su Ujedinjene nacije uspostavile. Ponosna sam što Bosnu i Hercegovinu dovodim u ovu globalnu inicjativu I pružam priliku umjetnicama da se globalno umreže. Nastojimo stvoriti okruženje koje poštuje i podržava umjetnice u BiH te podižemo nivo na kojoj umjetnost zaslužuje da bude", kazala je umjetnica i ambasadorica projekta Alisa Teletović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak