Pogledajte kako je bilo u Noći teatra

Radiosarajevo.ba
Osam gradova u našoj zemlji sa svojim je teatarskim kućama uzelo učešće u ovogodišnjoj međunarodnoj manifestaciji Noć teatra koja se održala u subotu 19. novembra.

"Bilo je divno voziti se po Bosni i Hercegovini taj dan i osjetiti duh teatra. Svi su gradovi - učesnici Noći teatra BiH bili obljepljeni plakatama. Kolege iz teatarskih kuća učesnica ove Manifestacije su nam oduševljeno potvrdili da smo svi bili ujedinjeni oko jednog cilja - razvijanja ljubavi prema pozorištu i pozorišnoj umjetnosti", kaže u izjavi za Radiosarajevo.ba Merima Handanović iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenca koje je i ove godine bilo koordinator Noći teatra.

Ova kuća svojoj je publici ponudila tri programa - dvije predstave i koncert Nene Belana.  U 15 sati je odigrana predstava ''Fejzbukovci'' u režiji Miroljuba Mijatovića, a u 17 sati Drang nach Westen (Prodor na Zapad), u režiji Lajle Kaikčije, a za obje predstave ulaz je bio besplatan.

Ovogodišnju Noć teatra BiH su obilježile i lijepe posjete tetarara iz drugih zemalja, kao i teatarsko-dokumentarističke izložbe koje su svi mogli pratiti na www.bnp.ba. Uspjeli smo taj dan posvetilt teatru, a u budućem peridou ćemo se truditi da nam se sve bh. teatarske kuće pridruže i da budemo apsolutno ujedinjeni u ovoj lijepoj ideji", istaknula je Handanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak