Online premijera Baleta NPS My Rose i baletne predstave Plavo

Radiosarajevo.ba

Najavljujemo još jednu online premijeru Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo "My Rose" - moj teatar - moja umjetnost.

"Insprisani teatrom i umjetnošću, gdje baletni umjetnici izolirani u svojim stanovima maštaju o teatru (Ružo moja) i u svojoj mašti iz svojih stanova metafizički igraju predstave. U susret sedamdestogodišnjici postojanja Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, želimo iskazati potrebu za što skorijim vraćanjem na scenu, pred našu publiku.

Budite s nama večeras na YouTube kanalu NPS, u 19:00 sati. pogledajte našu drugu online premijeru "My Rose" - moj teatar - moja umjetnost u vrijeme bolesti i smrti", poručili su iz NPS.

Nakon premijere, u 19:30 sati na YouTube kanalu Narodnog pozorišta Sarajevo pogledjate baletnu predstava “Plavo” holandskog koreografa, plesača i baletmajstora Keith-Derricka Randolpha, koja je na sceni ovog pozorišta premijerno izvedena 2008. godine.

Plava boja kroz neverbalni način komunicira te kreira psihološke i emocionalne reakcije, ali ujedno označava tugu i neraspoloženje, objasnio je Randolph prije 12 godina na konferenciji za medije pred premijeru ove baletne predstave.
Predstava će na YouTube kanalu Narodnog pozorišta Sarajevo biti dostupna i sutradan u terminu od 13:00 do 17:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak