Narodno pozorište domaćin programa 'Dani ruske duhovne kulture u Bosni i Hercegovini'

1
Radiosarajevo.ba

Ministarstvo kulture Rusije i Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini uz podršku Narodnog pozorišta Sarajevo, u ponedjeljak, 22. novembra, organizuje cjelodnevni program “Dani ruske duhovne kulture u Bosni i Hercegovini”.

Tim povodom danas je u Narodnom pozorištu Sarajevo održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnima obratili: direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić, zamjenik ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Aleksej Kerestedžijanc, i atašeica za odnose s javnošću Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Anastasija Gajdalenok.

Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić istakao je kako je velika čast što je Narodno pozorište Sarajevo domaćin ovakvog programa i da će ovo intezivirati započeti dijalog između pozorišta i Ambasade Ruske Federacije u Bosne i Hercegovine s ciljem institucionalnog zbližavanja sa Ruskom Federacijom i sa ruskim teatarskim kućama.

Sead je donirao bubreg najboljem prijatelju: Molio sam dragog Boga da se sve podudari

Zamjenik ambasadora Ruske Federacije u BiH, Aleksej Kerestedžijanc je naglasio kako su Ministarstvo kulture Ruske Federacije i ruska ambasada u BiH prepoznali Narodno pozorište Sarajevo kao svoju kuću i da je upravo kultura temelj na kojem će se razvijati i nadograđivati dobri odnosi kako kulturnih institucija tako i država.

Foto: NPS: Dani ruske duhovne kulture u Bosni i Hercegovini

Program “Dani ruske duhovne kulture u Bosni i Hercegovini” biće otvoren u ponedjeljak, 22. novembra, izložbom Ruskog geografskog društva “Najljepša zemlja” nakon koje će biti upriličen okrugli stol na temu “Očuvanje duhovnih vrijednosti kao osnova za međukulturni dijalog”.

Također će biti održane i folklorne radionice za studentice i studente Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Događaj će biti zatvoren koncertom muzičkih folklornih kolektiva iz Ruske Federacije na kojem će se predstaviti tri kulturuno-umjetnička društva iz različitih ruskih pokrajina: Narodni ansambl muzičkih instrumenata “UDŽ” iz Adigeje, ansambl “Dobranoć” iz Sankt Petersburga, te Državni akademski ansambl narodnog plesa “Fajzi Gaskarov” iz Republike Baškortostan.

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini poklanja ulaznice za koncert građankama i građanima Sarajeva koje se mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo. Broj ulaznica je ograničen zbog epidemioloških mjera i smještajnih kapaciteta pozorišta.

Radno vrijeme blagajne je svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati. Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

Važna napomena za posjetioce predstave:

Za prisustvo bilo kojem programu u Narodnom pozorištu Sarajevo, neophodno je imati negativan PCR ili antigenski test koji nije stariji od 48 sati, dokaz o potpuno izvršenoj imunizaciji ili potvrdu o prebolovanoj infekciji covid-19 u proteklih 6 mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak