Nakon humanitarne izložbe: Studenti i studentice ALU sakupili 3.642 KM pomoći za ugrožene poplavama

0
Radiosarajevo.ba
Nakon humanitarne izložbe: Studenti i studentice ALU sakupili 3.642 KM pomoći za ugrožene poplavama

Asocijacija studenata Akademije likovnih umjetnosti (ALU) u Sarajevu u srijedu, 16. oktobra u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, otvorilo je humanitarnu izložbu pod nazivom "Umjetnost za humanost".

Izložba je otvorena u 17:30 sati, a trajala je do 19:30 sati kada će biti zaključena aukcija samih umjetničkih radova. Mladi umjetnici i umjetnice, studenti i studentice svih godina ALU nesebično su, na način na koji najbolje znaju, dali svoj doprinos za pomoć unesrećenim u poplavama koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu ovaj mjesec. 

U petak, 18. oktobra 2024. godine, objavljeno je da je Asocijacija studenata Akademije likovnih umjetnosti organizovanjem humanitarne izložbe sakupila 3,642KM za akciju Poplave 2024.

Benjamina Karić podijelila lijepu vijest: 'Bravo, Sarajevo'

Iz Asocijacije studenata ALU su se zahvalili svima koji su podržali izložbu i tako pomogli onima kojima je pomoć trenutno najviše potrebna.

Kako je bilo na izložbi pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak