MI djeca s kolodvora Zoo: Tuzlansko pozorište predstavilo se na MESS-u

Radiosarajevo.ba
Narodno pozorište uz Tuzle odabrano je da se sa svojom repertarskom predstavom predstavi u selekciji bh. teatra na ovogodišnjem MESS-u

Mi djeca s kolodvora ZOO je ostvarenje u režiji Alena Omerovića, temeljeno na poznatom  autobiografskom romanu Christiane F o paklu droge kroz koji je prolazila kao tinejdžerka . 

Priča  je to o nesretnoj generaciji mladih ljudi ispričana kroz život šesnaestogodišnje Kristine, o njenom odnosu sa sestrom, majkom, ocem, očuhom, prijateljima. Upoznajemo je kao djevojčicu u period života kada počinje osvještavati svoju poziciju u disfunkcionalnoj porodici. Bijeg od svakodnevnih problema u kući kao i mladalačka radoznalost navesti će je na put koji će biti glavna karakteristika njenog života za vrijeme ove priče. To je put eksperimentisanja sa narkoticima i eksponencionalnoj progresiji ovisnosti, kao i propadanja tijela i duha u vrlo malom vremenskom periodu. Kroz zajednički život sa grupom prijatelja, njena heroinska ovisnost neizbježno dovodi do kriminalnog ponašanja i pristajanja na prostituciju. To je priča o neprestanoj borbi sa ovisnosti i svijesti o svojoj bezizlaznoj situaciji gdje jedini izlaz iz psihološke i društvene tupljenosti jest posezanje za novom dozom. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak