Marjanović: Open Air program 30. Sarajevo Film Festivala donosi zanimljiv miks

0
Radiosarajevo.ba

Povodom objave programa 30. Sarajevo Film Festivala i početka online pretprodaje ulaznica, u kinu Meeting Point u Sarajevu održana je press konferencija – druženje s novinarima, predstavnicima vlasti, partnerima i prijateljima Festivala.

Na press druženju predstavljen je program Open Air 30. Sarajevo Film Festivala.

U programu Open Air 15 je filmova, među kojima je i film "Nakon ljeta" Danisa Tanovića, koji će 16. augusta zabilježiti svjetsku premijeru i otvoriti 30. Sarajevo Film Festival. Film će biti prikazan u Narodnom pozorištu, Ljetnom kinu Coca-Cola, Ljetnom kinu Stari Grad i u Ljetnom kinu Centar "Safet Zajko", a njegovom premijerom počinju projekcije Sarajevo Film Festivala i u Mostaru – u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar i u Tuzli - u Bingo Ljetnom kinu Tuzla. Nakon Festivala, film "Nakon ljeta" dolazi uskoro u kina širom BiH.

Požari u Dalmaciji ne prestaju: Aktivirala se žarišta na dvije nove lokacije

Neke od filmova u ovom programu predstavit će istaknuti glumci, reditelji i scenaristi: počasni gost 30. Sarajevo Film Festivala Cord Jefferson te dobitnici Počasnog Srca Sarajeva Meg Ryan, John Turturro, Alexander Payne, koji će na Festivalu imati i masterclasse. Masterclassi će biti posebna prilika za susret s publikom i uvid u ključne aspekte njihovih karijera, a ulaz na masterclasse je besplatan.

"Open Air program 30. Sarajevo Film Festivala donosi miks filmskih klasika, filmova sa Filmskog festivala u Cannesu i regionalne kinematografije. Ovo je jedan od programa koji su tokom 30 godina najviše evoluirali, od popularnih holivudskih filmova do pravog evropskog arthouse filma. Ove godine u programu imamo i jedne i druge, a radi se o filmovima koji na nešto lakši način komuniciraju sa najširom publikom", izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Filmovi iz programa Open Air bit će prikazani u Ljetnom kinu Coca-Cola i u Ljetnom kinu Stari Grad.

U Ljetnom kinu Coca-Cola bit će prikazani filmovi "Američka fikcija" Corda Jeffersona, "Barton Fink" Ethana Coena i Joela Coena, "Drugi čin" Quentina Dupieuxa, "Gym" Srđana Vuletića, "Imaš poštu" Nore Ephron, "Limeni orkestar" Emmanuela Courcola i "Stranputice" Alexandera Paynea.

U Ljetnom kinu Stari Grad bit će prikazani filmovi "Backup" Faruka Sokolovića, "Djeda Mraz u Bosni" Emira Kapetanovića, "Grandpa Guru" Silvija Mirošničenka, "Megdan: Između vode i vatre" Todora Chapkanova, "Praslovan" Slobodana Maksimovića, "Prvo ubij djecu" Dimitra Orovcaneca i "Svemu dođe kraj" Rajka Grlića.

Film otvaranja "Nakon ljeta" Danisa Tanovića bit će prikazan na obje lokacije.

Foto: N.G./Radiosarajevo.ba: Press konferencija povodom 30. Sarajevo Film Festivala

U ponedjeljak, 5. augusta, u 15 sati počinje online pretprodaja ulaznica za filmove u programu 30. Sarajevo Film Festivala, vrijedi za korisnike Mastercard kartica. Redovna online prodaja ulaznica počinje sutra, u utorak, 6. augusta u 15 sati.

Online kupovina ulaznica moguća je putem web stranice www.sff.ba, na tickets.sff.ba i putem mobilne aplikacije Sarajevo Film Festivala.

Fizička prodaja ulaznica u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje 12. augusta u 10 sati.

Više informacija o Box Officeu: https://www.sff.ba/stranica/box-office

30. Sarajevo Film Festival bit će održan od 16. do 23. augusta 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak