Mando Diao, Sisters of Mercy i Dub Pistols stižu na deveti Demofest

Radiosarajevo.ba
Mando Diao, Sisters of Mercy i Dub Pistols stižu na deveti Demofest
Pop rock bend Mando Diao iz Švedske, te rockeri Sisters of Mercy i ranije najavljeni electro rock sastav Dub Pistols iz Velike Britanije, glavne su zvijezde devetog Demofesta.

Ovaj tradicionalni banjalučki rock festival održat će se od 21. do 23. jula u Banjaluci.

Time je zaokružen revijalni program ovogodišnjeg festivala demo bendova, koji još čine i bendovi Hladno pivo, Kolja i Grobovlasnici, te Bombaj štampa i ZAA, koji su na Demofestu nastupili prije sedam godina, kada u konkurenciji demo bendova završili kao trećeplasirani.

Na Demofestu će, naravno, zasvirati i prošlogodišnji pobjednici festivala, među kojima su Nord iz Rijeke, Rezerve iz Tučepa te S.K.A. iz Leskovca.

"Koncept Demofesta će ostati nepromijenjen, naš plan je da se i ovogodišnji Demofest održi na tvrđavi Kastel. Demofest će rasti kako naš grad bude rastao, jer smo u ovom momentu prilično ograničeni kada su smještajni kapaciteti u pitanju", kazala je Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Ona je dodala da je i ove godine Demofest pripremio nagrade za tri najbolja demo benda, i to u iznosu od 5.000, 2.000 i 1.000 evra.  

Organizatori podsjećaju da se svi detalji u vezi sa festivalom mogu pronaći na  zvaničnoj stranici Demofesta  i zvaničnoj Facebook stranici festivala . 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak