Kultura na ulice 2024!: Rade Šerbedžija će održati koncert u Sarajevu

6
Radiosarajevo.ba
Kultura na ulice 2024!: Rade Šerbedžija će održati koncert u Sarajevu

U sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2024!“ u ponedjeljak, 15. jula sa početkom u 21:00 sati biti će upriličen spektakularni koncert Radeta Šerbedžije i Zapadnog kolodvora.

Jedan od najuspješnijih glumaca naših prostora je i u ovoj godini snimao velike internacionalne uloge, te zabavljajo velike regionalne publike svojim koncertima uz Zapadni kolodvor u Beču, Zagrebu, Ljubljani, Kastvu, Bjelovaru i izvodeći svoje poznate spektakle na Brijunima.

"Ne daj se Ines", "Imam pjesmu za tebe", "Barbara", "Meni se dušo od tebe ne rastaje", "Kose boje maka", "Eto pjesma", "Do posljednjeg daha", "Ostala si uvijek ista", "Ne okreći se sine", i sve ostale bezvremenske pjesme kojima je kroz više desetljeća ostavio neizbrisiv trag Rade će izvoditi i na Pozorišnom trgu Susan Sontag u sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo Kultura na ulice 2024!.

Slučaj brutalnog nasilja nad životinjama u BiH: Čovjek tukao psa iako ga slučajna prolaznica snima

Između brojnih nagrada poput one za životno djelo koje je primio na Bratislava International Film Festivalu (2016), posljednja potvrda Šerbedžijinog utjecaja stigla je 27. septembra 2023. godine kad je Festival drama i serija (FEDIS) objavio da je Rade dobitnik njihove specijalne nagrade Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji u regiji, a proslavljenog dramskog umjetnika prozvali su najuspješnijim glumcem ovih prostora.

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Večerašnji sadržaj WARM festivala privukao brojne goste: Izložba i dokumentarni film na repertoaru

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta "Kultura na ulice!" je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!" je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak